Wiek: 22 Dołączył: 17 Mar 2006 Posty: 743 Skąd: Rydułtowy
Wysłany: 10 Kwi 2008 06:43
" brak klawiszy multimedialnych (dla niektórych użytkowników)"
Hehe, brak klawiszy dla niektórych użytkowników a dla mnie będą? [wiem jaki jest zamysł]
A co to za warstwa na klawiszach? Są może jakieś środki do zabezpieczania ich? Zauważyłem, że u mnie schodzi napis z Shift-a oraz z "A".
Wracając do klawiszy multimedialnych, ja na mojej klawiaturze z nich korzystam. Nie wiem czy pracujesz w domu czy poza, ale jeżeli poza to w sumie kompa wykorzystujesz tylko do pracy, więc nie dziwota, że owe klawisze są dla Ciebie zbędne.
_________________ "Sensu nie ma, ale co z tego?"
--Azrael
Dzieci należy trzymać z dala od Internetu. Od dzieci Internet głupieje...
A co to za warstwa na klawiszach? Są może jakieś środki do zabezpieczania ich? Zauważyłem, że u mnie schodzi napis z Shift-a oraz z "A".
Pod światło widać, że jest dodatkowa warstwa przeźroczystego czegoś na literkach. Wiadomo, że po kilku latach aktywnego użytkowania i tak mogą literki zejść, ale tak to już jest. Jak by co to z tego co pamiętam można kupić nowe folie na klawiatury na allegro.
Hawk2 napisał/a:
Wracając do klawiszy multimedialnych, ja na mojej klawiaturze z nich korzystam. Nie wiem czy pracujesz w domu czy poza, ale jeżeli poza to w sumie kompa wykorzystujesz tylko do pracy, więc nie dziwota, że owe klawisze są dla Ciebie zbędne.
Pracuję w domu. Miałem kiedyś A4Tech'a z dodatkowymi klawiszami, skonfigurowałem je, opisałem a potem i tak korzystałem z ikonek
Tak na prawdę to kwestia przyzwyczajenia. Napisałem to w minusach bo dla niektórych to może być minus, ale dla mnie niekoniecznie.
Śpieszę donieść, że klawiatura... nadal działa na dostarczonych z nią bateriach! Myślałem już, że siadają bo kontrolka baterii bardzo delikatnie się żarzy i kupiłem ze 2 tygodnie temu nowy komplet. Leży on jednak nadal na półce a dostarczone alkaliki jak pracowały tak pracują.
Moim skromnym zdaniem ponad 3 miesiące ostrej pracy to na prawdę wyśmienity wynik.
Pracuję na tej klawiaturze już dobrze ponad rok (dokładnie 15 mies). W tym czasie tylko dwa razy zmieniałem baterie (raz chyba się za bardzo pośpieszyłem nawet). Jeśli chodzi o napisy na klawiszach, to rzeczywiście coś w tym jest. Powierzchnie wielu z nich są już "wyślizgane" od naciskania (szczególnie Enter, Ctrl, Alt, A, E, R, T, S, O itd) ale na żadnym klawiszu nie zszedł nawet milimetr napisu. Klawisze nadal chodzą pewnie i nic się nie zacina - wystarczy do czasu do czasu przedmuchać kurz z pod klawiszy.
Z perspektywy czasu nadal uważam, że to wyśmienita klawiatura. Chyba drugi taki zestaw kupię do sprzętu, który właśnie składam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum